Klik Klik Klik =)

~iklan~ klik2

Klik jika Anda Suka =)

Tuesday, November 23, 2010

Ais Kacang Tersedap Di Dunia


Ais Kacang ni nampak best kan?
tapi aku nak bgtau yang paling sedap....



yang ni pun best kan? tapi bukan yang paling sedap bagi aku



Haaaaaaaaaa...yang ni adalah kawan aku, Adnin namanya....Ais kacang yang dia makan ni lah yang TERRRRRRbaik dan TERRRRRRsedap yang pernah aku makan...



ini gambar ais kacang tu dari dekat, simple and low profile...hahahahaha
ais kacang pun tau low profile??
nmpak simple tapi sangat3 sedap....


TAK PERCAYA??????
singgah lah dekat gerainya....tengok alamat di bawah...
bukan nak tolong promote gerai...tapi hanya menyampaikan makanan2 yang sedap kepada semua kawan2...
ais kacang terbaikk dan tersedapp...hanya di Alor Star....


Lagu Ais Kacang

Ais kacang
ais ais kacang
Bila cuaca panas dan rasa dahaga
Singgah di gerai, ais kacang dipinta
Susu dan jagung
Kacang dan lengkong
Air gula berwarna...

Campur semua
Enak rasanya
Kegemaran kita semua


ingatkah anda dengan lagu Ais Kacang ni?
masa aku sekolah rendah dulu selalu nyanyi lagu ais kacang ni tau tak...
sekarang aku ni adalah seorang penagih ais kacang tegar!!! hahahaha

aku dah rasa banyak ais kacang di atas bumi Malaysia ini,
macam2 rasa ais kacang yang dah penah masuk dalam perut aku nie...hak3
tapi aku sudah bagi rating
"Ais Kacang Tersedap Di Dunia"
kepada Ais kacang yang dijual di

Gerai sebelah Balai Polis Simpang Empat Kangkong,
Alor Star Kedah

gerai ni dulunya hanya jual Ais Kacang sahaja, tapi sekarang dah banyak benda yang dia dah jual, bihun sup, nasi ayam dan roti jala...


ais kacang ini aku letak rating sebagai TERSEDAP sebab ais kacang dia simple ja tapi ais dia sangat halus...
letak ja dalam mulut....cair beb!!!!

10 comments:

Cik Gallus Gallus said...

perhh meleleh air liur

farsa fira said...

meleleh? lap cepat...hehehe....
yang bawah tu yg paling sedap sbnarnya...hehehe...cubalahhh =)

SyerAgh said...

sedap2

farsa fira said...

mmg sedap...sedap mata memandang...sedap lagi bahu memikul...hahahahaha

famouslastword^^ said...

wow..cm best je...hantar 1..haha..:D

farsa fira said...

cik famouslastword

mmg sedap....nk ntar katne? bg lah alamat...hehe

alyaanajwa said...

salam, im just googling pasal images on ais kacang simpang empat kedah, then tiba2 jumpa link to ur blog, minta izin to share ur blog link to my page cos i dun want to copy ur images. =) harap dibenarkan eh, cos cari2 gambo ais kcang tu dalam hard disk tak jumpa lak... thanx.

farsa fira said...

alyaanajwa: thanks...you are welcome to do it...nk copy pun xpe...hehe... btw salam kenal =)

aku yg agak kacak said...

tq baca kt paper utusan td tp dia xbg specific kt mana. wajib try ni musim2 panas cmni. hehe

farsa fira said...

mesti try...sedap nyeeeeeeeeeee.......dah tahu ke tempatnya???