Klik Klik Klik =)

~iklan~ klik2

Klik jika Anda Suka =)

Sunday, November 28, 2010

Beza Cinta,Sayang,Minat Dan SukaAssalamualaikum...
Aku tak tahu nak pos apa harini...
tadi dok belek2 facebook...
terbaca satu note yang dipost oleh hamba Allah yang bernama Separa Normal

menarik jugak...
aku pos sini sebab nak kongsi dengan kawan2 semua ok...

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu… p/s: NSA =)


Dengar lagu best di sini


2 comments:

ReEnApPLe said...

baru ku tahu.. heheh
btw thanks 4 d information...
akhirnya daa terjawab semua persoalan selama nie... selali jeer mencari maksud tu... hehehe

farsa fira said...

hehehe reen dah dpt jawapannye?
baguslah...so apa kptusannya?
cinta? sayang? minat? suka?
atau semuanya??? hehehe